EPST lanceert nieuw pilotenopleidings-programma

European Pilot Selection & Training (EPST),  de Nederlandse vliegopleider,  biedt een nieuw opleidingsprogramma aan.  In samenwerking met partner Orbit Aviation is het mogelijk geworden om een zeer complete pilotenopleiding aan te bieden tegen een zeer betaalbaar tarief.

De aangeboden opleiding betreft een zogenaamd volledig geïntegreerde  ATPL opleiding, welke wordt verzorgd door G Air in Portugal, inclusief de befaamde EPST Airline Jet Foundation Course met MCC. De theorie wordt gegeven volgens het beproefde concept van Orbit Groundschool. Het volledige pakket wordt aangeboden inclusief accommodatie en drie maaltijden per dag en de volledige opleiding wordt afgerond in maximaal 18 maanden.

Na aanmelding zullen potentiële kandidaten door EPST worden geselecteerd, waarbij het EPST COMPASS selectiesysteem een belangrijke rol speelt. Tijdens de uitvoerige selectie wordt gekeken naar “Airline” geschiktheid, waarna de kandidaat via G Air in Portugal opgeleid zal worden.

Nadat de studenten hun opleiding in Portugal hebben afgerond keren zij terug naar EPST in Utrecht om hun Airline Jet Foundation Course (AJFC) inclusief de wettelijk vereiste MCC cursus te doen, waarna EPST deze kandidaten begeleid in hun verdere stappen naar de luchtvaartmaatschappijen.

Eric Duijkers, Managing Director bij EPST: “Het is geweldig om een nieuw product te lanceren dat inspeelt op vraag vanuit de markt, door veranderende marktomstandigheden is de roep om betaalbare opleidingen toegenomen. Door de samenwerking met Orbit Aviation en G Air wordt het mogelijk om aan deze vraag te voldoen.”

Niko Gerrits, Chief Executive Officer bij Orbit Aviation: “Wij onderstrepen het belang van samenwerking op basis van vertrouwen, innovatie en een kost effectieve operatie. Deze visie vinden wij terug bij onze partner EPST. We zijn verheugd met een vooraanstaande partij als EPST te mogen samenwerken, waarbij gebruik kan worden gemaakt van elkaars mensen en middelen om een hoogwaardig totaal product te kunnen aanbieden.”

Dylan van Haasen, Assistant Commercial Director bij G Air: “Om met dergelijke vooraanstaande en befaamde organisaties te mogen samenwerken en van de knowhow en expertise gebruik te mogen maken is met recht een geweldige ervaring. Wij zijn trots onze krachten met elkaar te bundelen om tot een kwalitatief interessante en betaalbare opleiding te komen die tot de rechterstoel van een luchtvaartmaatschappij moet leiden en meer!”