Samenwerking Martinair Flight Academy en European Pilot Selection & Training (EPST)

De Martinair Flight Academy, gevestigd op vliegveld Lelystad en EPST, gevestigd in Utrecht, zijn een operationele samenwerking aangegaan.

Een aantal Martinair studenten zal tijdens de laatste fase van de vliegopleiding gebruik maken van de EPST Multi Crew Cooperation (MCC) en Jet Orientation Course (JOC).  In deze eindfase van de opleiding gaat het onder andere om de samenwerking in een cockpit tussen twee aspirant piloten. De praktijk wordt zoveel mogelijk nagebootst op een Boeing 737NG of Airbus A320 flight simulator, waarbij “airline style” training het uitgangspunt vormt. Er wordt gewerkt aan de hand van een door EASA erkende syllabus.

De studenten worden gedurende de opleiding geconfronteerd met veel verschillende operationele scenario’s, zoals bijvoorbeeld het uitwijken naar een andere luchthaven. De combinatie van theorie en simulatortraining duurt ongeveer 2 maanden.

Het voordeel van deze nieuwe opzet is dat de studenten direct te maken krijgen met een opleiding, welke specifiek gericht is op het vliegen van een modern verkeersvliegtuig, zoals de bekende Boeing 737. Op deze manier kan beter ingespeeld worden op de behoefte van luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor wordt het succes op het krijgen van een baan in de cockpit aanzienlijk vergroot. Naar verwachting zal de komende tijd de behoefte onder luchtvaartmaatschappijen naar nieuwe vliegers sterk toenemen.