Type Rating bij EPST in 17 sessies van vier uur

European Pilot Selection & Training biedt een Type Rating aan op de B737-800 of A320 simulator vanaf €13.900,=. De opleiding bestaat uit 17 sessies van vier uur en is bestemd voor startende piloten die in het bezit zijn van een CPL ME/IR frozen ATPL brevet. De Type Rating start maandelijks.

Type Rating B737-800 of A320 bij EPST

Het praktijkgedeelte van de Type Rating wordt gegeven in één van de Boeing 737-800 of Airbus A320 gecertificeerde EPST simulatoren. Ervaren EPST instructeurs, actieve vliegers bij gerenommeerde internationale luchtvaartmaatschappijen, verzorgen de training aan de startende piloten. De opleiding bestaat naast de 17 vliegsessies van vier uur in een simulator ook uit een theoriegedeelte. EPST biedt deze opleiding, inclusief Skill Test, aan vanaf € 13.900,=. Circuit vliegen is een extra optie en kan in overleg met EPST worden verzorgd.

Meer trainingssessies dan wettelijk verplicht

EPST heeft een unieke verdeling van de training gemaakt waarbij veel meer uren dan wettelijk verplicht is in een type specifieke simulator wordt doorgebracht. Hierdoor wordt eerst de Normale operatie goed getraind, voordat de piloot aan de Non-normale operatie begint.