Voordeligere pilotenopleiding leidt tot oplossingen voor financiering

EPST wervingsavond 3 oktober 2022-56

EPST zal vanaf september een integrale oplossing bieden voor het mogelijk financieren van haar studenten.

De focus van dit plan zal liggen op het verantwoord kunnen financieren van de student waarbij er zeker een rol voor de ouders en of verzorgers weggelegd zal zijn. Daarnaast zal EPST in samenwerking met partners uitgebreid en voor iedereen op maat voorlichting geven aan de kandidaten over het traject, ook nadat de opleiding is voltooid en een baan als piloot is verkregen.

EPST biedt sinds kort een nieuw en voordeliger opleidingsprogramma aan. Dit in maart 2017 gelanceerde programma dat wordt verzorgd via Global in Griekenland wordt aangeboden inclusief de befaamde EPST Airline Jet Foundation Course (AJFC), 48 uur “Airline style” training op de Boeing 737-800 simulator bij EPST in Utrecht. Het opleidingsprogramma, dat grotendeels in Griekenland wordt gevolgd, wordt door EPST gedurende deze periode in Griekenland aangeboden inclusief huisvesting en kost € 90.000,-.

Eric Duijkers, Managing Director bij EPST; “Het aangeboden programma maakt de financierbaarheid van de pilotenopleiding eenvoudiger. Doordat wij goede afspraken hebben kunnen maken met onze partners, kunnen wij dit traject aanzienlijk voordeliger aanbieden. De opleidingen welke in het verleden werden aangeboden zijn in het huidige financieringsklimaat lastig te financieren. EPST komt met de voordeligere opleiding tegemoet aan een vraag uit de markt. Hierdoor wordt het ook mogelijk financieringsoplossingen eenvoudiger te realiseren”. Natuurlijk is de kwaliteit van deze opleiding volledig volgens de hoge EPST standaard.

Dit totale traject past uitstekend in de filosofie van EPST dat altijd “Turn Key” opleidingen heeft aangeboden. EPST verwacht dat met het geboden advies en verdere begeleiding, en natuurlijk het succesvol doorlopen van de EPST selectie, het voor veel kandidaten toch mogelijk wordt om een kwalitatief hoogwaardige pilotenopleiding via een Nederlandse school te kunnen volgen en voltooien.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Geslaagde middag voor 49 studenten op de Wingceremonie

Welke competenties heb je nodig als je piloot wilt worden? EPST

Friends of Aviation-event: een groot succes!

4 belangrijke redenen waarom EPST lid van IAAPS is