EPST selectie

De EPST selectiecriteria

Welke eisen worden er aan kandidaten van EPST gesteld?

  • Kandidaten moeten tenminste beschikken over een afgeronde HAVO-opleiding (diploma) met wiskunde en Engels. Bij voorkeur hebben onze kandidaten ook natuurkunde in het pakket. MBO studenten komen niet in aanmerking en kunnen niet tot de selectie worden toegelaten.
  • Geïnteresseerden moeten minimaal 18 jaar zijn om het inschrijvingsformulier te mogen insturen. Er geldt geen maximale leeftijd als je de opleiding zelf kunt financieren.

  • Vereisten ogen: kandidaatpiloten mogen een bril of lenzen dragen. Voor informatie over de maximale correctie dient contact opgenomen te worden met het Aeromedical Expert Centre in Bosschenhoofd. Geïnteresseerden mogen absoluut niet kleurenblind zijn.

  • Vereisten lichaamsmaten:

    1. Lengte tussen 1.57 en 1.85 m; een Body-Mass-Index (BMI) die niet in de Overweight of Underweight area valt van de UK NHS BMI (18-24), te vinden op http://www.nhs.uk/Tools/Pages/Healthyweightcalculator.aspx?Tag=Calculato... .                                                                                                                                                                                                   
    2. Buiten de genoemde waarden voor lengte en BMI kan de kandidaat verzocht worden om een afspraak te maken op viegveld Lelystad om te kijken of de kandidaat in de vliegtuigen past die worden gebruikt voor de training.