Pilotenopleiding

Als je ervan droomt om piloot te worden en de hele wereld over te vliegen, dan is een pilotenopleiding bij European Pilot Selection & Training (EPST) de perfecte manier om dat te bereiken. Op deze pagina leer je alles over onze pilotenopleiding en de verschillende locaties waar deze worden aangeboden.

Waarom piloot worden via EPST?

Bij EPST bieden wij ruim 20 jaar een volledige opleiding tot verkeersvlieger aan die je voorbereidt op een succesvolle carrière als piloot bij een internationale luchtvaartmaatschappij. Onze opleidingen zijn erkend door de Europese Autoriteit voor Luchtvaartveiligheid (EASA) en leiden op tot het meest uitgebreide brevet, het Europese EASA ATPL(A) – INTEGRATED brevet.

Onze selectieprocedure zorgt ervoor dat we alleen de meest geschikte kandidaten selecteren voor onze opleidingen. Als je de opleiding succesvol afrondt, plaatsen we je bij een luchtvaartmaatschappij om je carrière als verkeersvlieger te starten. 

Meer dan opleiden voor een brevet

Bij EPST leiden we niet alleen op voor een brevet, maar ook voor het werken bij een airline. We helpen jou bij het krijgen van een baan als piloot. Daarom vindt de praktijkopleiding buiten de deur plaats. Je verblijft 18 maanden bij onze partnerschool in het buitenland om daar jouw vliegbrevet te halen. Het zelfstandig leven en studeren in het buitenland zorgt ervoor dat je een grote persoonlijke ontwikkeling doormaakt. Je bent straks een enorme ervaring rijker.

Een andere reden waarom we ervoor kiezen om te werken met externe vliegscholen is dat er geen belangenverstrengeling kan bestaan. Onze selecties zijn onafhankelijk. 

Leren samenwerken

Na de basisvliegopleiding volgt in Nederland bij EPST de Airline Jet Foundation Course. Deze geavanceerde cursus bereid je voor op het succesvol afronden van een Jet Type Rating bij een luchtvaartmaatschappij. Je leert hier samen te werken in een cockpit en hoe te handelen in situaties die je als verkeersvlieger kunt tegenkomen.

Wij werken alleen met ervaren piloten die jou vanuit hun jarenlange praktijkervaring kunnen leren wat erbij komt kijken om te werken volgens de normen van de professionele luchtvaart. Samen krijgen jullie alle passagiers veilig op hun bestemming! 

Locaties waar onze opleidingen worden aangeboden

EPST biedt haar opleidingen aan op verschillende locaties in Europa. Op dit moment hebben wij drie locaties:

  • In Griekenland – Global Aviation, Megara
  • In Noorwegen – OSM Aviation Academy, Arendal
  • In Zwitserland – Aero Locarno, Locarno.

Hieronder vind je meer informatie over de locaties waar je terecht kunt voor een opleiding tot verkeersvlieger bij EPST.

Global Aviation is een opleidingslocatie van EPST gelegen in het prachtige Griekenland. Hier bieden wij een volledige opleiding tot verkeersvlieger aan met het Europese EASA ATPL(A) – INTEGRATED brevet als einddoel. Onze opleiding is beschikbaar voor zowel

Europese als niet-Europese studenten en de lessen worden in het Engels gegeven.

Lees meer 

De OSM Aviation Academy is gelegen in Noorwegen en biedt een volledige opleiding tot verkeersvlieger aan in samenwerking met EPST. Onze opleiding is beschikbaar voor zowel Europese als niet-Europese studenten en de lessen worden in het Engels gegeven. Het Europese EASA ATPL(A) – INTEGRATED brevet is het einddoel van onze opleiding.

Lees meer

Aero Locarno is onze locatie in Zwitserland waar wij een volledige opleiding tot verkeersvlieger aanbieden. Onze opleiding is beschikbaar voor zowel Europese als niet-Europese studenten en de lessen worden in het Engels gegeven. Het Europese EASA ATPL(A) – INTEGRATED brevet is het einddoel van onze opleiding.

Lees meer

Piloot worden? Zo meld je je aan!

Als je geïnteresseerd bent in een opleiding tot verkeersvlieger bij EPST, dan kun je je aanmelden via onze website. Hier vind je alle informatie over de selectieprocedure, de kosten van de opleiding en de verschillende locaties waar deze wordt aangeboden.

Om in aanmerking te komen voor onze opleiding tot verkeersvlieger moet je aan bepaalde vereisten voldoen, zoals een minimumleeftijd en een goede gezondheid. Onze selectieprocedure is erop gericht om alleen de meest geschikte kandidaten te selecteren voor onze opleidingen.

Als je wordt geselecteerd voor onze opleiding tot verkeersvlieger, dan start je met een intensieve training die bestaat uit zowel theoretische als praktische lessen. Je leert alles over de verschillende systemen van een vliegtuig, navigatie, communicatie en het vliegen zelf.

Je krijgt daarnaast ook de kans om in een simulator te vliegen en natuurlijk ook om in een echt vliegtuig te vliegen onder begeleiding van onze professionele instructeurs.

Als je de opleiding succesvol afrondt, dan word je geplaatst bij een internationale luchtvaartmaatschappij en kan je carrière als verkeersvlieger beginnen.