Podcast ‘Pilotenpraat’ te gast bij EPST

EPST Pilotenpraat

Wil je graag weten hoe snel Transavia-piloot Karlijn Kant na haar selectie bij EPST al in Noorwegen aan de slag ging met haar opleiding, of waarom EPST een vliegschool zonder vliegtuigen is? Luister dan de ‘EPST-aflevering’ van de podcast Pilotenpraat, met onder anderen EPST-directeur Eric Duijkers! Sinds vrijdag staat de aflevering online, beluister hem hier.

De podcast Pilotenpraat

In Pilotenpraat kletsen de bevriende piloten Geert Doek en Bart Buitenhuis elkaar gezellig bij. In hun podcast zoomen ze telkens in op verschillende kanten van het leven van een piloot, vaak in het gezelschap van een gast. Dat loopt lekker, want ze zijn inmiddels al ver in hun derde seizoen bezig. In alweer hun 31ste aflevering zijn ze bij EPST op bezoek in Utrecht.

De ins en outs van vliegen bij EPST

Geert en Bart worden in deze aflevering vergezeld door EPST-directeur Eric Duijkers en door oud-EPST’er Karlijn Kant.

Karlijn heeft haar vlieguren gemaakt bij OSM in Noorwegen en heeft daarna een plek in de cockpit weten te bemachtigen bij Transavia. Samen met de drie mannen blikt zij terug op haar hele avontuur. Hoe heeft zij bijvoorbeeld de selectie beleefd, en wat waren haar geluksmomentjes tijdens de opleiding?

Eric is aangeschoven om van alles te vertellen over de filosofie van EPST. Hij legt uit waar de selectieprocedure volgens hem om draait en waarom het jammer is dat zo weinig mensen nog kunnen hoofdrekenen.

De podcastaflevering is een ontspannen praatsessie, waarin iedereen elkaar met hun eigen ervaringen weet aan te vullen. Zo zorgt het hoofdonderwerp ervoor dat de podcastmakers weer flashbacks krijgen naar hun eigen selectietijd en geeft Karlijn haar eigen voorbeelden bij Eric’s visie op de voorbereiding op het pilotenleven.

Luister gezellig mee met de piloten en leer bijvoorbeeld ook waarom Eric de Boeing een ‘mannenvliegtuig’ vindt.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Klas van juli ’24 vertrokken naar Aero Locarno