AERO
LOCARNO
THE TRAINER
OF AIRLINE PILOTS
European Pilot Selection & Training (EPST) provides a complete ab-initio pilot training program with the intention to succesfully place you with an international airline!

Trainingen voor piloten

Als piloot kun je diverse cursussen volgen bij ons. We zijn een EASA erkende Aviation Training Organization (ATO).

Op deze pagina tref je informatie over de verschillende trainingen aan.

Type rating

Type Rating B737-800 of A320

EPST biedt voor afgestudeerde EPST studenten en externe kandidaten een Type Rating aan op de B737-800 of A320 simulator vanaf € 14.750,-. De opleiding is bestemd voor startende piloten die in het bezit zijn van een CPL ME/IR frozen ATPL brevet. De Type Rating start maandelijks.

Het praktijkgedeelte van de Type Rating wordt gegeven in één van de Boeing 737-800 of Airbus A320 gecertificeerde EPST simulatoren. Ervaren EPST instructeurs, actieve vliegers bij gerenommeerde internationale luchtvaartmaatschappijen, verzorgen de training aan de startende piloten.

De opleiding bestaat naast de vliegsessies in een simulator ook uit een theoriegedeelte.

EPST biedt deze opleiding, inclusief Skill Test, aan vanaf €14.750,-. Circuit vliegen is een extra optie en kan in overleg met EPST worden verzorgd.

Meer trainingssessies dan wettelijk verplicht

EPST heeft een unieke verdeling van de training gemaakt waarbij veel meer uren dan wettelijk verplicht is in een type specifieke simulator wordt doorgebracht. Hierdoor wordt eerst de Normale operatie goed getraind, voordat de piloot aan de Non-normale operatie begint.

B737/A320 Type ratings Recency en refresher training

Daarnaast biedt EPST ook Boeing 737/Airbus Type Ratings en refresher/recurrent trainingen aan. Als je bijvoorbeeld je skills wilt bijhouden of een Type Rating wilt vernieuwen.

Voor meer informatie kun je ook altijd bellen met de EPST Office op 030-2383232. Wij staan je graag te woord.

Airline jet foundation course

De AJFC-cursus is een zogenaamde Bridge Course en is zeer succesvol voor onze EPST-studenten. De cursus is nu aangepast aan de huidige voorbereidingseisen die noodzakelijk zijn om een Jet Type Rating met succes te kunnen afronden.

EPST-studenten die deze cursus hebben gevolgd, hebben de Type Rating succesvol afgerond en vliegen nu voor internationale luchtvaartmaatschappijen.

De AJFC-cursus heeft als doel om EASA brevethouders, die geen airline ervaring hebben, voor te bereiden op een eerste Jet Type Rating en de volledige operatie van een luchtvaartmaatschappij.

 

Bekend met de commerciële en de klantenaspecten van een luchtvaartmaatschappij

In staat om een moderne jet te vliegen binnen de gespecificeerde mogelijkheden gedurende normale routeoperaties en vluchten in een gecontroleerde luchtruimte. Dit alles volgens de Instrument Rating standaard

Opgeleid om abnormale procedures en noodhandelingen zoals bijvoorbeeld motorstoringen uit te voeren

Klaar om de algemene bekwaamheid te demonstreren van zowel de pilot flying (PF) als de pilot not flying (PNF) functies

In staat bekwaamheid te tonen van jet luchtvaartmaatschappijoperaties en -procedures, management en de typische luchtvaartmaatschappijdocumentatie

Bekwaam om te demonstreren dat zij de CRM naar luchtvaartmaatschappijstandaard beheersen

In staat om met zeer goed resultaat een Type Rating te doorlopen

In het bezit van het door de EASA geëiste MCC certificaat

MCC cursussen en/of Jet Orientation Courses

EPST is de specialist in MCC en Jet Orientation training. De afgelopen twee decennia hebben wij veel piloten op Airline standaard gebracht met onze Airline Jet Foundation Course (AJFC).

Hogere standaard met MCC certificaat

zzDeze cursus is ontwikkeld om piloten met relatief weinig ervaring een MCC cursus te geven gecombineerd met een Jet Orientation Course (JOC).

Naast MCC certificering is het doel van deze cursus om piloten, tot een hoge standaard, voor te bereiden op Type Ratings en gradings bij een luchtvaartmaatschappij.

Airline Pilot Standards

Naast de AJFC heeft EPST in samenspraak met EASA de Airline Pilot Standards (APS) cursus ontwikkeld. De APS cursus bestaat tevens uit een MCC cursus gecombineerd met een Jet Orientation Course en voldoet aan de nieuwste EASA richtlijnen voor MCC jet training.

Wij zijn verheugd deze cursus nu ook open te kunnen stellen voor externe klanten van EPST.

Voor zowel de AJFC als APS cursus ontvangen deelnemers na afloop een EASA goedgekeurd MCC certificaat en zullen zij tot op een hoog niveau voorbereid zijn op type bevoegdheid trainingen en sollicitatie gradings bij luchtvaartmaatschappijen.

EPST TRI/SFI/MCCI cursus

EPST biedt een Boeing 737/Airbus 320 TRI, SFI of MCCI cursus aan.

Deze opleiding tot Type Rating/Synthetic Flight Instructeur of Multi Crew Coordination Instructor is bedoeld voor piloten met (TRI/SFI) of zonder (MCCI) B737 of A320 Type Rating, die inmiddels 1500 vlieguren op een multi-pilot vliegtuig hebben.

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan deze kwalificaties, mail dan naar info@epst.nl en wij houden je op de hoogte van de exacte starttijden en prijzen. 

Pak deze kans en verrijk je carrière met een instructeursbevoegdheid!

Na je opleiding

Na afronding van de opleiding bij EPST kunnen studenten gratis trainen in een B737 simulator. Ook bieden wij verschillende trainingen, workshops en seminars aan. 

Ondanks economische tegenwind en andere ontwikkelingen die regelmatig de luchtvaartsector beïnvloedden, is EPST altijd in staat geweest haar studenten vrij snel na de opleiding te plaatsen.

Op enkele studenten na, die op individuele basis extra training moesten ondergaan, zijn de kandidaten die op onze wachtlijst stonden in de regel in minder dan zes maanden na hun vervolgopleiding bij een airline geplaatst.

Op dit moment zien wij, op mondiaal niveau, een heel goede opleving in de luchtvaartsector.

Bijgaand alle extra trainingsmogelijkheden na afloop van de opleiding tot plaatsing op een rij:

Na afronding vervolgopleiding gratis trainen om ervaring bij te houden in ILT erkende B737-800 simulator

Gratis voorbereiding op grading (met instructeur)

Eenmalig gratis IR/ME renewal (alleen 1ste keer) op EPST simulator mits ME/IR nog niet verlopen is