Voordeligere pilotenopleiding leidt tot oplossingen voor financiering

EPST zal vanaf september een integrale oplossing bieden voor het mogelijk financieren van haar studenten.

De focus van dit plan zal liggen op het verantwoord kunnen financieren van de student waarbij er zeker een rol voor de ouders en of verzorgers weggelegd zal zijn. Daarnaast zal EPST in samenwerking met partners uitgebreid en voor iedereen op maat voorlichting geven aan de kandidaten over het traject, ook nadat de opleiding is voltooid en een baan als piloot is verkregen.

EPST biedt sinds kort een nieuw en voordeliger opleidingsprogramma aan. Dit in maart 2017 gelanceerde programma dat wordt verzorgd via Global in Griekenland wordt aangeboden inclusief de befaamde EPST Airline Jet Foundation Course (AJFC), 48 uur “Airline style” training op de Boeing 737-800 simulator bij EPST in Utrecht. Het opleidingsprogramma, dat grotendeels in Griekenland wordt gevolgd, wordt door EPST gedurende deze periode in Griekenland aangeboden inclusief huisvesting en kost € 90.000,-.

Eric Duijkers, Managing Director bij EPST; “Het aangeboden programma maakt de financierbaarheid van de pilotenopleiding eenvoudiger. Doordat wij goede afspraken hebben kunnen maken met onze partners, kunnen wij dit traject aanzienlijk voordeliger aanbieden. De opleidingen welke in het verleden werden aangeboden zijn in het huidige financieringsklimaat lastig te financieren. EPST komt met de voordeligere opleiding tegemoet aan een vraag uit de markt. Hierdoor wordt het ook mogelijk financieringsoplossingen eenvoudiger te realiseren”. Natuurlijk is de kwaliteit van deze opleiding volledig volgens de hoge EPST standaard.

Dit totale traject past uitstekend in de filosofie van EPST dat altijd “Turn Key” opleidingen heeft aangeboden. EPST verwacht dat met het geboden advies en verdere begeleiding, en natuurlijk het succesvol doorlopen van de EPST selectie, het voor veel kandidaten toch mogelijk wordt om een kwalitatief hoogwaardige pilotenopleiding via een Nederlandse school te kunnen volgen en voltooien.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Instructor Refresher Seminar 2021 bij European Pilot Selection and Training BV (EPST)

EPST Presentatieavond voor afgestudeerde HvA studenten

EASA Flight Instructor Course | Västerås Sweden

Wil jij solliciteren bij een airline en heb je niet de juiste vooropleiding?

Kom dan de MCC/AJFC volgen bij EPST! Wij bieden iedere maand een MCC/AJFC aan, ook voor studenten van andere vliegopleidingen die meer kans op de arbeidsmarkt willen maken.