Geslaagde middag voor 49 studenten op de Wingceremonie

een zaal vol genodigden en vooraan in de zaal de afgestudeerde studenten van de pilotenopleiding
een zaal vol genodigden en vooraan in de zaal de afgestudeerde studenten van de pilotenopleiding

Foto door Arjan Broek

Vrijdag 26 januari was het eindelijk zover voor 49 geslaagde EPST-studenten: ze mochten hun Wing in ontvangst nemen tijdens de traditionele Winguitreiking. De feestelijke afsluiter van hun intensieve training vond plaats in het Utrechtse Carlton President Hotel.

Nadat de studenten met vrienden en familie waren binnengedruppeld in de ceremoniezaal, nam EPST-directeur Eric Duijkers het woord. In zijn korte welkomstspeech nam hij de bezoekers mee in de reis die de EPST-piloten tijdens hun studie hebben afgelegd: een reis met ups en downs, takeoffs en landingen, mijlpalen en obstakels.

Daarna werden de studenten één voor één naar het podium geroepen voor een nieuwe mijlpaal. Ze namen met een glimlach en een felicitatie hun Wing in ontvangst, met op de achtergrond mooie plaatjes van tijdens hun trainingsperiode.

Ook dit jaar hebben we mogen genieten van verschillende speeches van studenten zelf. Hun mooie verhalen werden door de hele zaal goed ontvangen. In de verhalen konden we duidelijk merken dat de band tussen veel studenten hecht was: ook in deze lichting waren er vriendschappen voor het leven gesmeed.

Unieke beelden

Tijdens de hele ceremonie is het publiek verwend en verrast met unieke beelden. Verschillende studenten hebben zelf filmpjes gemaakt van tijdens hun training, of juist van mooie avonturen in de vrije tijd – je moet het er natuurlijk wel van nemen als je een paar maanden in Griekenland, Noorwegen of Zwitserland verblijft. Eric Duijkers verrijkte de diapresentatie traditiegetrouw met – zoals hij dat noemt – ‘belastend materiaal’. Die hilarische momenten droegen absoluut bij aan de ontspannen sfeer tijdens deze middag.

Toen iedereen zijn Wing in ontvangst had genomen, ging de bar open. De rest van deze middag kon iedereen bijpraten, avondturen herbeleven en genieten van deze mooie mijlpaal. Een professionele fotograaf zorgde voor blijvende herinneringen aan dit speciale moment. 

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool

EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining