Friends of Aviation-event: een groot succes!

Friends-of-aviation-02

Samen met goede partner House of Pilots organiseerde EPST een veelzijdig evenement: Friends of Aviation. Het evenement was een mooie kans voor betrokkenen in de luchtvaartsector om vakgenoten te ontmoeten, te netwerken en om discussies bij te wonen. We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement, en dat doen we dan ook met een verslag van de hoogtepunten.

Paneldiscussie met toonaangevende vertegenwoordigers

Dion Arends en Bas van Lier begeleidden namens House of Pilots deze interessante paneldiscussie, waar vertegenwoordigers van gezaghebbende bedrijven in de luchtvaartindustie aan tafel plaats namen. Onder meer Erwin Briene van Viggo, Maarten van Rij van HR-Ecosysteem, Matthijs Collard van E-Flight, Peter Nanninga van Corendon, Patrick Musters van Vliegbasis Woensdrecht en directeur Eric Duijkers van EPST deelden hun inzichten en ervaringen op diverse vlakken in de luchtvaartindustrie. Het leverde levendige discussies op met waardevolle kennis voor de deelnemers.

Live Podcast door Pilotenpraat

De podcast ‘Pilotenpraat’ is al een tijdje een bekend gezicht voor volgers van de luchtvaartsector. Drijvende krachten achter deze podcast zijn de bevriende piloten Geert Doek en Bart Buitenhuis. Ze waren op locatie voor een live aflevering. Michael Bertholet nam ook achter de microfoon plaats en het drietal verwelkomde tijdens deze unieke live podcast veel gasten aan tafel. Deze setting werd de broedplaats voor meerdere diepgaande gesprekken op allerlei relevante gebieden en mooie verhalen van (aspirant-)piloten. Het is zeker de moeite waard om deze podcast terug te luisteren!

Meedraaien in de simulator

Het hoogtepunt met het hoogste adrenalineniveau was overduidelijk de simulator. Deelnemers kregen de kans om plaats te nemen in de virtuele cockpit, waar ze onder begeleiding van EPST-studenten leerden opstijgen en landen. Tegelijkertijd kon er over de schouders van de studenten worden meegekeken naar het ‘echte werk’; een mooi inkijkje in het leven van een piloot dus. De simulators waren zonder meer de grote publiekstrekker van het evenement.

Netwerken met Friends of Aviation

Friends of Aviation bracht veel professionals, vakgenoten en gelijkgestemden samen op een middag met een divers programma. Het was een prachtige kans om waardevolle contacten op te doen, of om bekenden weer in het echt te spreken. Zo’n samenkomst is ook direct een gelegenheid om in een informele setting toch de nieuwste kennis te delen.

Dat smaakt naar meer!

We willen alle deelnemers en bezoekers van de eerste editie ontzettend bedanken voor dit mooie evenement. Het succes van deze Friends of Aviation doet ons verlangen naar meer dagen zoals deze. Wij staan alweer te springen om de volgende editie! Wil jij erbij zijn als gast, of zie je een kans om bij te dragen in de organisatie of realisatie van de volgende editie? Neem dan zeker met ons contact op. Samen kunnen we Friends of Aviation tot een begrip in de luchtvaartindustrie maken. Doe je mee?

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool

EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining