Jeugdjournaal Podcast op bezoek bij EPST

WhatsApp Image 2024-07-02 at 09.53.40

Vorige maand draaide een podcast-uitzending van Jeugdjournaal om de veiligheid van de luchtvaart: hoe gevaarlijk is vliegen eigenlijk? Podcastmakers Bart Tuinman en Malou van der Starre waren te gast bij EPST, waar ze door piloot en EPST-instructeur Tim van Ham mee werden genomen in de simulatorcockpit.

De laatste weken kwamen er verschillende berichten in het nieuws over incidenten met vliegtuigen, waaronder de hevige turbulentie van een vlucht van Singapore Airlines. Reden genoeg voor de crew van Jeugdjournaal om het onderwerp uit te pluizen.

Tim nam samen met de podcastmakers de tijd om de vragen van luisteraars over de veiligheid rond het vliegen te behandelen. Een mooi inkijkje in hoe vliegen werkt, het leven in de cockpit, en hoe vliegtuigbouwers hun uiterste best doen om vliegtuigen zo veilig mogelijk te maken. Is vliegen nu echt veiliger dan rijden in de auto?

Podcast in de cockpit

Maar er was ook tijd voor actie: tijdens de podcast werden Bart en Malou wegwijs gemaakt in de cockpit en mochten ze ook zelf achter het stuur plaatsnemen.

Benieuwd hoe de podcastmakers het er van af brengen in de cockpit? Luister hier de uitzending terug! De uitzending met EPST is die van 29 mei.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

EPST’er Richard blikt terug op zijn tijd in Griekenland

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool

EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining