Open dag pilotenopleiding

EPST wervingsavond 3 oktober 2022-30

Altijd al gedroomd van een carrière tussen de wolken? Overweeg je een toekomst als piloot, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Een open dag bij een pilotenopleiding kan je helpen deze vragen te beantwoorden en je dichterbij je droom te brengen.

Wat kun je verwachten op de open dag?

Faciliteiten

Ontdek de state-of-the-art trainingsfaciliteiten, waaronder geavanceerde vliegsimulatoren en trainingslokalen. Voel je de echte sfeer van een pilotenopleiding door de rondleidingstour te volgen.

Live demonstraties

Ervaar live demonstraties in de simulator, waar je de spanning van het vliegen kunt voelen zonder de grond te verlaten. Je krijgt mogelijk ook de kans om zelf enkele manoeuvres in de simulator uit te proberen!

Ontmoet het team

Spreek met ervaren instructeurs, huidige studenten en alumni. Zij kunnen je inzicht geven in het leven als student en later als piloot. Je kunt hen alles vragen – van de studielast tot de uitdagingen en beloningen van het beroep.

Informatiesessies

Neem deel aan informatiesessies waarin de opleiding, de selectieprocedure, kosten en carrièremogelijkheden worden uitgelegd. Dit is je kans om alle ins en outs te begrijpen van wat het betekent om piloot te worden.

Waarom een open dag bezoeken?

Verken je passie

Een open dag geeft je de kans om te ontdekken of de wereld van de luchtvaart echt bij je past. Door te praten met professionals en studenten kun je beter begrijpen wat het inhoudt om piloot te zijn.

Maak een geïnformeerde keuze

Onderwijs is een investering in tijd, energie en vaak ook geld. Door de opleiding van dichtbij te bekijken en alle vragen die je hebt te stellen, kun je een weloverwogen beslissing nemen over je toekomst.

Netwerkmogelijkheden

De luchtvaart is een hechte gemeenschap. Tijdens de open dag kun je al beginnen met het opbouwen van je netwerk, wat later in je carrière van pas kan komen.

Aanmelden?

Een open dag bij een pilotenopleiding is een uitstekende gelegenheid om te ontdekken of een carrière in de luchtvaart iets voor jou is. Van live demonstraties tot het ontmoeten van toekomstige collega’s – je zult een dag ervaren die je mogelijk dichter bij je droom brengt.

Ben je enthousiast geworden en wil je een open dag bijwonen? Controleer de data van de aankomende open dagen op de websites van pilotenopleidingen en meld je aan. Jouw toekomst in de lucht kan beginnen met één bezoek! 

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool

EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining