EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining

studenten met de trainer voor de simulator

Piloten hebben de grote verantwoordelijkheid om de veiligheid van hun vliegtuig, de passagiers én die van zichzelf te bewaken. EPST vindt het belangrijk dat piloten over de juiste tools beschikken om dreigingen te herkennen en om hier zo goed mogelijk op te reageren. Daarom volgden onze piloten laatst de Risk Management, Security- en Weerbaarheidstraining van Dyami.

De risico’s van nu

De samenleving is continu in beweging en dat houdt in dat de dreiging in de luchtvaart altijd verandert. Dyami heeft experts in huis met de nieuwste inzichten, wat deze training ontzettend waardevol heeft gemaakt. Waar zitten de dreigingen en wat speelt er nu in de wereld? Het zijn belangrijke vragen die de piloot helpen om risico’s te herkennen.

Milieuactivisme is één van die nieuwe dreigingen. Tijdens de training ging er veel aandacht uit naar dit thema: wat kan een piloot bijvoorbeeld doen als hij persoonlijk wordt aangevallen door een activist, en wat kun je doen tegen een milieuactie?

Veiligheid en weerbaarheid

Op de training gingen piloten aan de slag met handelen bij dreigingen en conflicten. Hoe pak je ze aan?

De mouwen konden worden opgestroopt, want zelfverdedigingstechnieken kunnen niet ontbreken bij de weerbaarheid van piloten. Onze studenten weten nu hoe ze zichzelf en hun omgeving kunnen verdedigen bij fysieke agressie en bijvoorbeeld bij een kaping of terrorisme.

Maar ook het oplossen van conflicten kreeg aandacht. Hoe voorkomt een piloot dat een discussie uit de hand loopt?

Scenario’s met rollenspellen

De theorie kwam tot leven toen alles in de praktijk werd gebracht. De studenten speelden verschillende scenario’s uit, waarbij alle elementen uit de training aan bod kwamen. Deze rollenspellen waren wat ons betreft het hoogtepunt van de training: de actrice van Dyami zorgde ervoor dat de conflicten angstaanjagend echt aanvoelden en altijd onvoorspelbaar waren. Een betere voorbereiding dan deze kun je niet krijgen.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool