Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool

Eerste solo Sven, Kaan en Pepijn banner

Ontdek de juiste opleiding voor jouw vliegcarrière

Het beroep van piloot is veelzijdig, met verschillende carrières en opleidingen. In deze blog bespreken we de verschillen tussen een opleiding tot verkeersvlieger en een algemene opleiding tot piloot van een vliegtuig aan een vliegschool, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw toekomst in de luchtvaart.

Wat is een opleiding tot verkeersvlieger?

Een opleiding tot verkeersvlieger bij EPST is gericht op potentiële professionele piloten die in de commerciële luchtvaart willen werken. Deze opleiding bereidt je voor op het behalen van een Airline Transport Pilot License (ATPL), de hoogste licentie die nodig is om als gezagvoerder op commerciële vluchten te opereren.

Commerciële luchtvaart: Een carrière bij grote luchtvaartmaatschappijen

  • Doelgerichte training: Gericht op het behalen van het ATPL, inclusief grondige voorbereiding op IFR-vliegen (Instrument Flight Rules) en multi-crew samenwerking.
  • Duur en intensiteit: De opleiding is een fulltime studie die meerdere jaren in beslag neemt, afhankelijk van de gekozen route (modulair of geïntegreerd) kan deze 2 tot 4 jaar duren. Gedurende deze periode zul je tot 1500 vlieguren opbouwen, wat essentieel is om de vereiste vaardigheden en ervaring te ontwikkelen om te kwalificeren als commercieel piloot. 
  • Carrièremogelijkheden: Bij dit traject kun je je als aspirant piloot voor verschillende posities als gezagvoerder of eerste officier bij internationale luchtvaartmaatschappijen laten opleiden..

Opleiding aan een vliegschool

Ook een vliegschool biedt verschillende opleidingstrajecten aan, die niet beperkt zijn tot de commerciële luchtvaart. Of je nu interesse hebt om privé piloot te worden, een carrière in de sport luchtvaart overweegt, of de commerciële kant op wilt, wij bieden een passende opleiding.

  • Verschillende opleidingen: Van PPL (Private Pilot License) tot CPL (Commercial Pilot License).
  • Flexibiliteit in methoden: Mogelijkheden voor zowel part-time als full-time studie, met modulaire of geïntegreerde trajecten. Lees hier meer over de verschillende methodes. 
  • Diverse licenties: Voorbereiding op verschillende niveaus van piloot certificering, afhankelijk van persoonlijke doelen en beroepsvereisten.
  • Persoonlijke en professionele ontwikkeling: Je krijgt cursussen in verschillende onderdelen zoals vliegvaardigheid, veiligheidsmanagement en luchtvaartcommunicatie die breder inzetbaar zijn.

Waarom kiezen voor EPST?

Ongeacht het pad dat je kiest, EPST zorgt voor een grondige voorbereiding met zowel theorie als praktijk. Onze faciliteiten zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en simulatoren, daarnaast zijn onze instructeurs ervaren professionals in de luchtvaart. Ook zijn wij gecertificeerd door de EASA met strikte naleving van veiligheids- en opleidingsnormen, ervaren aspirant piloten trainen in verschillende landen, wat culturele blootstelling en netwerkmogelijkheden biedt.

En last but not least hechten wij veel waarde aan persoonlijke begeleiding van een toegewijd team dat individuele progressie monitort en ondersteunt.

Jouw toekomst in de luchtvaart

Elk carrièrepad in de luchtvaart is uniek en vraagt om een specifieke voorbereiding. Bij EPST ondersteunen we je in het vinden van het juiste traject dat aansluit bij jouw dromen en ambities. Lees succesverhalen van onze alumni en ontdek hoe wij hen hebben geholpen hun droom binnen de luchtvaart te realiseren, bezoek onze informatiedagen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Start jouw reis bij ons, waar jouw toekomst als piloot opstijgt!

 

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

EPST’er Richard blikt terug op zijn tijd in Griekenland

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining