Wat zijn de kosten van een piloot opleiding?

EPST -19

Wat zijn de kosten van een piloot  opleiding?

Bij EPST begrijpen we dat je droom om piloot te worden een investering in je toekomst is – zowel qua tijd als geld. Als je overweegt om je piloot opleiding te starten, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten van de kosten. Het doel van dit artikel is om volledige transparantie te bieden over de kosten van onze piloot opleidingen op onze drie trainingslocaties – Global Aviation in Griekenland, OSM Aviation Academy in Noorwegen en Aero Locarno in Zwitserland.

We zijn hier om je te helpen navigeren op je weg naar de cockpit, en we zijn van mening dat het hebben van een duidelijk beeld van de financiële aspecten van je opleiding je helpt bij het maken van een geïnformeerde beslissing. Dus laten we, zonder verdere vertraging, duiken in de kosten van een piloot opleiding bij EPST.

EPST pilotenopleidingen

Bij European Pilot Selection & Training (EPST) hebben we een passie voor de luchtvaart en zijn we toegewijd aan het opleiden van de volgende generatie vliegers. We bieden een uitgebreide opleiding tot verkeersvlieger, ontworpen om je te begeleiden op je reis van vliegliefhebber naar professionele piloot. Onze opleidingen zijn erkend door de Europese Autoriteit voor Luchtvaartveiligheid (EASA) en leiden op tot het meest uitgebreide brevet, het Europese EASA ATPL(A) – INTEGRATED brevet.

Waarom kiezen voor EPST?

We hebben een zorgvuldig gestructureerde selectieprocedure om alleen de meest geschikte kandidaten te selecteren voor onze opleidingen. Na afronding van je opleiding bij EPST, zullen we je plaatsen bij een luchtvaartmaatschappij om je carrière als verkeersvlieger te beginnen.

Bovendien bieden we onze opleidingen aan op verschillende locaties in Europa. Of je nu kiest voor het zonnige Griekenland, het pittoreske Noorwegen of het charmante Zwitserland, bij EPST krijg je de kans om te leren en te leven in een inspirerende omgeving.

Wat beïnvloedt de kosten van een piloot opleiding bij EPST?

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een pilotenopleiding bij EPST bepalen. Hieronder hebben we belangrijke aspecten opgesplitst die een impact hebben op de kosten.

Locatie van de training

EPST biedt opleidingen aan op drie verschillende locaties in Europa: Global Aviation in Griekenland, OSM Aviation Academy in Noorwegen en Aero Locarno in Zwitserland. Hoewel de kwaliteit van de piloot opleiding overal gelijk is, kan de locatie de kosten beïnvloeden. Dit heeft te maken met factoren zoals de lokale kosten van levensonderhoud en de operationele kosten van de trainingscentra.

Inbegrepen faciliteiten

Bij EPST zijn veel essentiële elementen inbegrepen in de kosten van de opleiding. Dit omvat zaken zoals lesmaterialen, uniformen, examenkosten, vervoer en de complete vervolgopleiding (MCC/JOC). Ook de kosten voor accommodatie tijdens het verblijf in het buitenland zijn inbegrepen.

Al deze factoren samen bepalen de totale kosten van de pilotenopleiding bij EPST. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je opleiding en toekomstige carrière.

Wat is inbegrepen in de kosten van een EPST piloot opleiding?

Bij EPST doen we er alles aan om onze studenten een allesomvattende opleiding te bieden die hen voorbereidt op een succesvolle carrière in de luchtvaart. In dit deel van het artikel lichten we toe wat precies is inbegrepen in de kosten van een EPST pilotenopleiding.

Studiemateriaal

Elke student ontvangt de benodigde studiematerialen voor de theoretische en praktische onderdelen van de opleiding. Dit omvat studieboeken, digitale leermiddelen, en eventuele aanvullende materialen die nodig zijn voor bepaalde modules van de cursus.

Uniform

Elke EPST-student krijgt een officieel uniform, een essentieel onderdeel van de professionele uitstraling van een piloot. Het uniform is ontworpen volgens de standaarden van de luchtvaartindustrie en is inbegrepen in de kosten van de opleiding.

Tickets en examenkosten

Alle kosten voor de vereiste examens gedurende de opleiding zijn inbegrepen in de kosten van de opleiding. Bovendien dekt EPST ook de kosten voor eventuele noodzakelijke reizen voor examens of andere onderdelen van de opleiding.

Vervoer

Het vervoer dat nodig is voor trainings- of opleidingsdoeleinden wordt door EPST verzorgd. Dit omvat vervoer vanuit Nederland naar trainingslocaties en accommodaties en terug.

Huisvesting tijdens de basis vliegopleiding

EPST zorgt voor huisvesting voor studenten gedurende de basis vliegopleiding. Het betreft volledig ingerichte appartementen, je hoeft alleen je eigen kleding mee te nemen. Dit betekent dat je niet extra hoeft te betalen voor accommodatie terwijl je de basis vlieg vaardigheden leert – het is allemaal inbegrepen in de kosten van de opleiding.

Mogelijke extra kosten

Buiten de kosten voor de pilotenopleiding zelf, is het belangrijk om ook rekening te houden met mogelijke extra kosten die je kunt tegenkomen tijdens je opleiding. Dit zijn kosten die wellicht niet direct met de opleiding te maken hebben, maar die toch relevant kunnen zijn voor je budget planning.Denk bijvoorbeeld aan kosten voor eten en drinken.

Vervoer

Een goed voorbeeld hiervan is bij onze opleiding in Aero Locarno in Zwitserland. Daar is het bezit van een auto een aan te raden, om te kunnen reizen tussen je verblijfplaats en de opleidingslocatie, evenals voor algemene mobiliteit ter plaatse. Dit betekent dat je de kosten voor de aanschaf of lease van een auto, brandstof, verzekeringen en onderhoud in je budget planning moet opnemen.

Wacht niet langer!

Als je ervan droomt, is er geen beter moment dan nu om actie te ondernemen. Begin met het onderzoeken van de verschillende opleidingsmogelijkheden, financieringsopties en brevetten die nodig zijn om een succesvolle carrière in de luchtvaart na te streven.

EPST is er om je te helpen bij het verwezenlijken van je dromen en het navigeren door het proces van het worden van een piloot. Neem vandaag nog contact op met EPST voor meer informatie over onze uitgebreide verkeersvliegeropleidingen en om je te laten begeleiden naar een spannende en succesvolle carrière als piloot. Laat je passie voor de luchtvaart je vleugels geven en je naar nieuwe hoogten brengen.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required