Wat kost een pilotenopleiding?

EPST -19

Bij EPST begrijpen we dat je droom om piloot te worden een investering in je toekomst is – zowel qua tijd als geld. Als je overweegt om je pilotenopleiding te starten, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten van de kosten. Het doel van dit artikel is om volledige transparantie te bieden over de kosten van onze pilotenopleidingen op onze drie trainingslocaties – Global Aviation in Griekenland, OSM Aviation Academy in Noorwegen/Zweden en Aero Locarno in Zwitserland.

We zijn hier om je te helpen navigeren op je weg naar de cockpit, en we zijn van mening dat het hebben van een duidelijk beeld van de financiële aspecten van je opleiding je helpt bij het maken van een geïnformeerde beslissing. Dus laten we, zonder verdere vertraging, duiken in de kosten van een pilotenopleiding bij EPST.

EPST pilotenopleidingen

Bij European Pilot Selection & Training (EPST) hebben we een passie voor de luchtvaart en zijn we toegewijd aan het opleiden van de volgende generatie vliegers. We bieden een uitgebreide opleiding tot verkeersvlieger, ontworpen om je te begeleiden op je reis van vliegliefhebber naar professionele piloot. Onze opleidingen zijn erkend door de Europese Autoriteit voor Luchtvaartveiligheid (EASA) en leiden op tot het meest uitgebreide brevet, het Europese EASA ATPL(A) – INTEGRATED brevet.

Waarom kiezen voor EPST?

We hebben een zorgvuldig gestructureerde selectieprocedure om alleen de meest geschikte kandidaten te selecteren voor onze opleidingen. Na afronding van je opleiding bij EPST, zullen we je plaatsen bij een luchtvaartmaatschappij om je carrière als verkeersvlieger te beginnen.

Bovendien bieden we onze opleidingen aan op verschillende locaties in Europa. Of je nu kiest voor het zonnige Griekenland, het pittoreske Noorwegen/Zweden of het charmante Zwitserland, bij EPST krijg je de kans om te leren en te leven in een inspirerende omgeving.

Hoe kan EPST je helpen om je droom te bereiken?

Wij geloven dat elke piloot een uniek pad volgt en wij zijn hier om je te ondersteunen op je reis. Naast hoogwaardige opleidingen, bieden we ook de EPST Garantie. Deze garantie is een veiligheidsnet dat EPST biedt voor het geval je tijdens de opleiding faalt (mits dit niet te wijten is aan “eigen schuld”). We zijn toegewijd aan het investeren in jouw succes en staan klaar om je te helpen jouw doelen te bereiken.

Wat beïnvloedt de kosten van een pilotenopleiding bij EPST?

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een pilotenopleiding bij EPST bepalen. Hieronder hebben we belangrijke aspecten opgesplitst die een impact hebben op de kosten.

Locatie van de training

EPST biedt opleidingen aan op drie verschillende locaties in Europa: Global Aviation in Griekenland, OSM Aviation Academy in Noorwegen/Zweden en Aero Locarno in Zwitserland. Hoewel de kwaliteit van de opleiding overal gelijk is, kan de locatie de kosten beïnvloeden. Dit heeft te maken met factoren zoals de lokale kosten van levensonderhoud en de operationele kosten van de trainingscentra.

Inbegrepen faciliteiten

Bij EPST zijn veel essentiële elementen inbegrepen in de kosten van de opleiding. Dit omvat zaken zoals lesmaterialen, uniformen, examenkosten, vervoer en de complete vervolgopleiding (MCC/JOC). Ook de kosten voor accommodatie tijdens het verblijf in het buitenland zijn inbegrepen.

Al deze factoren samen bepalen de totale kosten van de pilotenopleiding bij EPST. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je opleiding en toekomstige carrière.

Wat is inbegrepen in de kosten van een EPST Pilotenopleiding?

Bij EPST doen we er alles aan om onze studenten een allesomvattende opleiding te bieden die hen voorbereidt op een succesvolle carrière in de luchtvaart. In dit deel van het artikel lichten we toe wat precies is inbegrepen in de kosten van een EPST pilotenopleiding.

Studiemateriaal

Elke student ontvangt de benodigde studiematerialen voor de theoretische en praktische onderdelen van de opleiding. Dit omvat studieboeken, digitale leermiddelen, en eventuele aanvullende materialen die nodig zijn voor bepaalde modules van de cursus.

Uniform

Elke EPST-student krijgt een officieel uniform, een essentieel onderdeel van de professionele uitstraling van een piloot. Het uniform is ontworpen volgens de standaarden van de luchtvaartindustrie en is inbegrepen in de kosten van de opleiding.

Tickets en examenkosten

Alle kosten voor de vereiste examens gedurende de opleiding zijn inbegrepen in de kosten van de opleiding. Bovendien dekt EPST ook de kosten voor eventuele noodzakelijke reizen voor examens of andere onderdelen van de opleiding.

Vervoer

Het vervoer dat nodig is voor trainings- of opleidingsdoeleinden wordt door EPST verzorgd. Dit omvat vervoer vanuit Nederland naar trainingslocaties en accommodaties en terug.

Huisvesting tijdens de basis vliegopleiding

EPST zorgt voor huisvesting voor studenten gedurende de basis vliegopleiding. Het betreft volledig ingerichte appartementen, je hoeft alleen je eigen kleding mee te nemen. Dit betekent dat je niet extra hoeft te betalen voor accommodatie terwijl je de basis vlieg vaardigheden leert – het is allemaal inbegrepen in de kosten van de opleiding.

Mogelijke extra kosten

Buiten de kosten voor de pilotenopleiding zelf, is het belangrijk om ook rekening te houden met mogelijke extra kosten die je kunt tegenkomen tijdens je opleiding. Dit zijn kosten die wellicht niet direct met de opleiding te maken hebben, maar die toch relevant kunnen zijn voor je budget planning.Denk bijvoorbeeld aan kosten voor eten en drinken.

Vervoer

Een goed voorbeeld hiervan is bij onze opleiding in Aero Locarno in Zwitserland. Daar is het bezit van een auto een aan te raden, om te kunnen reizen tussen je verblijfplaats en de opleidingslocatie, evenals voor algemene mobiliteit ter plaatse. Dit betekent dat je de kosten voor de aanschaf of lease van een auto, brandstof, verzekeringen en onderhoud in je budget planning moet opnemen.

Financiële zekerheid met de EPST garantie

Bij EPST begrijpen we dat het nastreven van je droom om piloot te worden een aanzienlijke financiële verplichting inhoudt. Daarom hebben we een uniek kenmerk in onze pilotenopleiding opgenomen om jou, als onze student, extra gemoedsrust te geven. We noemen het de EPST Garantie.

Wat is de EPST Garantie?

Inbegrepen in de kosten van al onze pilotenopleidingen is de EPST Garantie. Deze garantie biedt bescherming in het onwaarschijnlijke geval dat je tijdens je opleiding tegen obstakels aanloopt.

Hoe werkt het?

Onze EPST Garantie biedt financiële bescherming als je de opleiding niet kunt afronden wegens het niet bereiken van of niet langer voldoen aan de door EPST gedefinieerde standaard. Als dit gebeurt, en het falen van de opleiding is niet te wijten aan “eigen schuld” – zoals wangedrag of het vrijwillig verlaten van de opleiding – dan ben je gedekt door de EPST Garantie.

Gemoedsrust voor jou

Wat dit betekent voor jou als student, is gemoedsrust. Terwijl je je inzet voor je droom om piloot te worden, kun je gerust zijn in de wetenschap dat je financiële investering veilig is, zelfs in het geval van onvoorziene omstandigheden.

Bij EPST geloven we in het ondersteunen van onze studenten bij elke stap van hun opleiding, en de EPST Garantie is slechts één manier waarop we dit commitment tonen.

Disclaimer

Indicatieve Kosten

Het is belangrijk op te merken dat de kosten die we in dit artikel vermelden indicatief zijn. Deze kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder prijswijzigingen in materialen, examenkosten, vliegtuigtickets en de prijzen van de verschillende trainingslocaties. We raden je altijd aan om de actuele prijzen te controleren op onze website of door contact op te nemen met ons team bij EPST.

Geen juridische rechten

De informatie in dit artikel is bedoeld om je een algemeen beeld te geven van de kosten die je kunt verwachten als je een pilotenopleiding bij EPST volgt. Hoewel we ons best doen om accurate en up-to-date informatie te bieden, kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie in dit artikel. Voor gedetailleerde en juridisch bindende informatie verwijzen we je graag naar de officiële documentatie en overeenkomsten die je ontvangt wanneer je je inschrijft voor een opleiding bij EPST.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required