De Global Aviation pilotenopleiding in Griekenland met EPST

6 belangrijke redenen om piloot te worden

In samenwerking met Global Aviation biedt EPST een uitgebreide opleiding tot verkeersvlieger aan in het prachtige Griekenland. Benieuwd hoe dit traject eruitziet? Lees verder om alles te ontdekken over deze unieke internationale mogelijkheid. 

De Global Aviation opleiding in Griekenland

Bij Global Aviation in Megara, Griekenland, vindt de EASA-erkende basisopleiding tot verkeersvlieger plaats. Deze intensieve opleiding is ontworpen om aspirant-piloten voor te bereiden op een carrière in de luchtvaart. 

Wat maakt deze vliegschool in Griekenland zo uniek?

Geïntegreerde opleiding: De Global Aviation opleiding is een EASA erkende INTEGRATED cursus. Dit betekent dat de basisopleiding, de MCC tot Airline Pilot Standard (APS) worden verzorgd door EPST in Nederland, waardoor je een uitgebreide en geïntegreerde training krijgt.

Snel brevet: Door de effectieve opleidingsmethode van EPST is het mogelijk om na slechts 20 maanden opleiding je brevet te behalen. Dit opent de deuren naar het vliegen op commerciële toestellen zoals Boeing en Airbus.

Flexibele startdatum: Ieder kwartaal begint een nieuwe basis vliegopleiding. De begindatum wordt, na het doorlopen en slagen van de selectieprocedure, in overleg met jou bepaald, rekening houdend met eventuele verplichtingen of opzegtermijnen.

Eisen en selectieprocedure van de pilotenopleiding in Griekenland

Het beroep van piloot is veeleisend en vereist specifieke eigenschappen en kwalificaties. Bij EPST vinden we het belangrijk om toekomstige kandidaten een nauwkeurig beeld te geven van de vereisten voor een moderne piloot. Hier zijn enkele van de eigenschappen en kwalificaties die we zoeken:

  • Goede motivatie en enthousiasme
  • Academisch niveau en vermogen om de intensieve opleiding met succes te doorlopen
  • Leiderschap en teamvaardigheden
  • Stressbestendigheid en zelfvertrouwen
  • Goede oog-handcoördinatie en technisch inzicht

Daarnaast zijn er specifieke vereisten voor de opleiding en lichaamsmaten. Kandidaten moeten bijvoorbeeld beschikken over een afgeronde HAVO-opleiding met wiskunde en Engels, en voldoen aan bepaalde lengte- en BMI-criteria. Ben je benieuwd naar de volledige lijst van competenties en theoretische kennis, lees dan deze blog! 

Kom naar een informatiedag bij EPST en stel al jouw vragen!

Wil je meer weten over de Global Aviation opleiding in Griekenland en wat deze voor jou kan betekenen? Kom dan naar een van onze informatiedagen bij EPST in Utrecht. Tijdens deze dagen beantwoorden we al je vragen en voorzien we jou van alle informatie die je nodig hebt om jouw avontuur naar de cockpit te beginnen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de pilotenopleiding bij Global Aviation? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. We kijken ernaar uit om je te ondersteunen in jouw carrière als piloot!

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool

EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining