Ik wil piloot worden in 2024

ik wil piloot worden in 2024

Het jaar 2024 is begonnen en er is geen beter moment om jouw droom uit te laten komen. De weg naar piloot vereist toewijding, maar het is ook een pad vol avontuur, ontwikkeling en fantastische ervaringen om nooit te vergeten. Bij European Pilot Selection & Training (EPST) bieden we een erkende pilotenopleiding die je voorbereidt op een succesvolle carrière in de luchtvaart, zowel commercieel als bij private charters. In deze blog lees je hoe je de droom om piloot te worden in 2024 kunt realiseren.

Stap 1: De basis leggen 

Alles begint met een solide basis om voort te bouwen. Wij bevelen aan om Wiskunde B en Natuurkunde te hebben in je pakket, maar het is niet verplicht. Deze vakken bereiden je voor op de uitdagingen van navigatie, vliegtuigprestaties en het helpt je de principes van aerodynamica, krachten en beweging te begrijpen. Daarnaast is vloeiend Engels spreken een must in de internationale luchtvaartwereld. Zorg ervoor dat je middelbare school afsluit met een diploma op HAVO- of VWO-niveau, om een vliegende start te maken in je carrière als piloot.

Stap 2: De juiste opleiding kiezen

Onze pilotenopleiding bij EPST voldoet aan de hoogste Europese normen, met een curriculum dat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden biedt. Ongeacht of je kiest voor een opleiding in Griekenland, Zwitserland, of Noorwegen/Zweden, bij ons ben je verzekerd van kwaliteitsonderwijs en unieke vliegervaring.

Elk van deze locaties biedt verschillende voordelen, van diverse vliegomstandigheden die je voorbereiden op een breed range aan scenario’s tot culturele ervaringen die je tijdens je opleiding zal verrijken. We streven ernaar om piloten op te leiden die uitblinken in technische vaardigheden, klaar zijn om de complexiteit en de uitdagingen van de moderne luchtvaartindustrie aan te gaan. Daarnaast richten onze opleidingen zich op het ontwikkelen van leiderschap, besluitvorming en communicatieve vaardigheden, essentieel voor succes. 

Zo ben je verzekerd van een opleiding die leidt naar een carrière als professioneel piloot en die  je voorbereidt op toekomstige ontwikkelingen.

Stap 3: De selectieprocedure

Onze selectieprocedure is dusdanig ontworpen dat alleen de meest gemotiveerde, getalenteerde en geschikte kandidaten slagen. Met de COMPASS-test, persoonlijkheidstests en een grondige medische keuring, verzekeren we dat je fysiek en mentaal klaar bent voor de uitdagingen van de gehele pilotenopleiding en alle stappen die volgen.

Stap 4: Naar de cockpit

Het theoretische gedeelte van je opleiding legt de basis, maar het echte werk begint in de cockpit. Onder begeleiding van onze ervaren instructeurs zal je de kunst van het vliegen eigen maken, van navigeren in de nacht tot het omgaan met noodsituaties. Onze simulators bieden je een risicovrije omgeving om de uitdagingen van het vliegen te ervaren, waardoor je goed voorbereid wordt op je vliegtraining.

Jouw toekomst in de luchtvaart

Na het afronden van je opleiding bij EPST, sta je aan het begin van een veelbelovende carrière in de luchtvaart. Met ons netwerk en focus op carrièreontwikkeling ondersteunen we je op weg naar je eerste baan als piloot. Of je ambities nu liggen bij commerciële luchtvaartmaatschappijen of private charters.

Klaar voor de start?

Als je droomt van een carrière als piloot, is nu het moment om in actie te komen. Met onze uitgebreide pilotenopleiding, ervaren instructeurs en bewezen track record van succes, biedt EPST alles wat je nodig hebt om je vliegcarrière om te zetten in een haalbaar doel!

Neem dan vandaag nog contact met ons op. Ben je benieuwd naar de ervaringen van piloten die jou voorgingen? Lees het hier

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required