Welke opleiding heb je nodig voor piloot?

Twee personen schrijvend aan bureaus

Jouw route naar piloot worden met EPST

Heb je altijd al gedroomd van een kantoor hoog boven de wolken, met de wereld aan je voeten? De weg naar piloot worden is een avontuur op zich, vol uitdagingen, leren en onvergetelijke ervaringen. Bij European Pilot Selection & Training (EPST) bieden we een uitgebreide pilotenopleiding die je voorbereidt op een carrière in de luchtvaartindustrie. Welke stappen je moet nemen om piloot te worden, bespreken we in dit artikel. 

Van middelbare school tot piloot

De route naar piloot begint al op de middelbare school. Om aangenomen te worden op een erkende pilotenopleiding zoals die van EPST is een basis van bepaalde vakken essentieel.  Wiskunde is hier een van, wiskunde staat centraal in de pilotenwereld; het is de taal van precisie en veiligheid in het vliegen. Wij adviseren daarom aspirant-piloten om Wiskunde B in hun pakket op te nemen, gezien het gebruik van algebra en geometrie bij navigatie en vliegtuigprestaties. Natuurkunde is een ander cruciaal vak, omdat het je helpt de principes van aerodynamica, krachten en beweging te begrijpen, allemaal fundamenteel voor het vliegen.

Naast deze vakken is de Engelse taal onmisbaar. Engels is dé internationale taal van de luchtvaart, en je zult in staat moeten zijn om zowel mondeling als schriftelijk effectief te communiceren. Aspirant piloten worden aangemoedigd om een middelbaar schooldiploma op HAVO of VWO niveau na te behalen, om zo de beste voorbereiding te hebben op de theoretische en praktische eisen van de pilotenopleiding.

Na het behalen van je middelbare schooldiploma met de juiste vakken, ben je klaar om de volgende stap te zetten naar een aviation opleiding. Wij bieden een toegankelijke route voor diegenen die de ambitie hebben om piloot te worden, met een selectieprocedure die ervoor zorgt dat alleen de meest gemotiveerde en geschikte kandidaten worden gekozen. 

De juiste opleiding kiezen om piloot te worden

De keuze voor de juiste piloot opleiding is een beslissing die een grote impact op je verdere leven kan hebben. Onze opleiding tot piloot is ontworpen om aan de hoogste Europese normen te voldoen, met een curriculum dat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden omvat. Of je nu kiest voor een opleiding in Griekenland, Zwitserland of Noorwegen/Zweden, je bent verzekerd van kwaliteitsonderwijs en een ongeëvenaarde vliegervaring. Ben je benieuwd of jij de juiste competenties bezit om piloot te worden? Check het hier

Ready for take off?

Elke opleiding piloot begint met een stevige basis in theorie, van luchtvaartwetgeving tot meteorologie. Bij EPST combineren we dit met intensieve simulator sessies en praktijkvlieguren onder begeleiding van ervaren instructeurs. Ons doel is om je niet alleen klaar te stomen voor het examen, maar ook om je te ontwikkelen tot een piloot die met vertrouwen elke situatie aankan.

De selectieprocedure

Onze selectieprocedure is ontworpen om te verzekeren dat alleen de meest gemotiveerde, getalenteerde en geschikte studenten beginnen aan de opleiding. Met een combinatie van de COMPASS test, persoonlijkheidstests en een grondige medische keuring, zorgen we ervoor dat je zowel fysiek als mentaal klaar bent voor de uitdagingen van de pilotenopleiding.

Van theorie naar cockpit

Na het theoretische gedeelte van de pilotenopleiding, stap je in de cockpit onder begeleiding van onze ervaren instructeurs. Van het navigeren in de nacht tot het omgaan met noodsituaties, je krijgt alle handvatten om een professionele en zelfverzekerde piloot te worden. En met onze geavanceerde simulators ervaar je de uitdagingen van het vliegen zonder risico’s, waardoor je een voorsprong krijgt in je vliegtraining.

Jouw vlieg carrière na EPST

Na het succesvol afronden van je opleiding piloot bij EPST, sta je klaar om je carrière in de luchtvaart van start te laten gaan. Met ons uitgebreide netwerk binnen de industrie en een sterke focus op carrièreontwikkeling, ondersteunen we je bij elke stap op weg naar je eerste baan als piloot. Of je droom nu ligt bij commerciële luchtvaartmaatschappijen of bij private charters, EPST is dé springplank naar jouw succes.

Start vandaag nog jouw avontuur bij EPST!

Ben je klaar om je droom waar te maken? Neem dan vandaag nog contact op met EPST. Met onze uitgebreide pilotenopleiding, ervaren instructeurs en bewezen track record van succes, hebben we alles wat je nodig hebt om je vliegcarrière van de grond te krijgen. Ben je benieuwd naar de ervaringen van piloten die jou voorgingen? Lees het hier!

Vind je het lastig om de knoop door te hakken? In dit artikel geven wij jou 5 handige tips voor het maken van de beste studiekeuze. 

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required