EPST’er in het nieuws: Floris Rhee bij Omroep Flevoland

Floris Rhee bij Omroep Flevoland

Bij Omroep Flevoland houden ze van verhalen over Flevolanders, die om een bijzondere reden in het buitenland wonen. Daarom volgde de omroep sinds oktober 2022 het Noorse avontuur van EPST’er Floris Rhee uit Emmeloord. In drie interviews deed Floris zijn verhaal bij de rubriek ‘Flevolander in het buitenland’.

Via een videoverbinding vertelt Floris tijdens het eerste interview onder andere over de intensieve Integrated ATPL-opleiding, het leven als student in Noorwegen bij OSM Aviation en blikt hij met trots terug op zijn eerste solo, ook al was die toen al bijna een jaar geleden. Ook werd hem gevraagd naar zijn keuze voor EPST: “Het buitenlandse traject sprak me erg aan en ik heb er geen spijt van. Vliegen is hier zo spectaculair, zoiets krijg je in Nederland niet te zien.”

Een halfjaar later verschijnt Floris weer op beeld in de studio voor een tweede interview, waarin hij zijn aanloop naar het afstuderen bespreekt. Zijn ATPL-theorie heeft hij op dat moment al behaald, maar door onder meer de ijzige omstandigheden in de Scandinavische lucht liep de praktijk vertraging op.

Krap een maand geleden was Floris dan in levenden lijve in de studio te zien. Hij is teruggekeerd naar Nederland voor de laatste loodjes van de opleiding: de APS/MCC cursus. Zijn Noorse avontuur heeft hij met succes afgesloten en met de presentatoren blikt Floris terug, bespreekt hij de strepen op zijn uniform, maar kijkt hij vooral vooruit: snel solliciteren en hopelijk voor het einde van dit jaar al in de cockpit voor het grote werk.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool

EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining