Klaar voor selectie pilotenopleiding? Wij geven 5 belangrijke tips!

Geschiktheidselectie pilotenopleiding EPST

Geschiktheidsselectie pilotenopleiding EPST

Ben jij uit het juiste hout gesneden om piloot te worden? Een carrière in de cockpit is niet voor iedereen weggelegd: als je piloot wil worden, moet je namelijk wel wat kunnen. Daarom hoort een selectieprocedure bij een vliegopleiding zoals taart bij een verjaardag. Tijdens de selectie laat je zien, waarom jij het in je hebt om piloot te worden. De selectieprocedure van EPST bestaat uit 3 fases. Maak jij genoeg indruk in fase 1? Dan word je uitgenodigd om de tests van fase 2 en 3 te doen.

  • Fase 1: COMPASS test, English Aviation, persoonlijkheidstest (CPP) en technisch inzicht
  • Fase 2: Simulator grading
  • Fase 3: Groepsopdrachten en interview

Lees meer over de selectieprocedure.

Beste voorbereiding op selectie piloot

Overleef jij alle fases van de selectie, dan ben je klaar voor de pilotenopleiding van EPST. Voor zulke belangrijke tests moet je dus in topvorm zijn. Hoe zorg je ervoor dat je zo sterk mogelijk aan de selectie begint? Met deze 5 onmisbare tips haal jij het beste uit jezelf.

  • Oefen met calculatorloos rekenen, elke dag. Haal jij voor een willekeurige optelsom je rekenmachine uit je broekzak? Dan heb je nog wat werk te verzetten! Rekenen zonder calculator is namelijk één van de belangrijkste onderdelen in de selectie. De kracht zit hem hier in de herhaling: zorg dat je elke dag oefent, al is het maar even. Het gaat je echt helpen!
  • Leer of herhaal basiskennis van natuurkunde. Tijdens de selectie krijg je best wat vragen waar je technisch inzicht voor nodig hebt. Natuurkunde is niet verplicht voor de pilotenopleiding, maar basiskennis van het vak gaat je ongetwijfeld een handje helpen. Herhaal de stof die je hebt geleerd, of lees het boekje Samengevat Natuurkunde.
  • Train je mindset met tests. Tijdens de selectie ervaar je tijdsdruk en moet je scherp zijn. Door tests te oefenen, bereid je je optimaal voor op die omstandigheden. Zo heb je tijdens de selectie de juiste mindset snel te pakken. Gebruik hiervoor sites als 123test.nl.
  • Ga naar een selectietraining. Tijdens een selectietraining krijg je in detail uitgelegd wat er in de selectie van je wordt gevraagd. Ook oefen je specifiek op de testonderdelen van een pilotenselectie. Je leert bijvoorbeeld groepsopdrachten maken en krijgt tips voor je interview. In Nederland vind je hiervoor verschillende trainingen, zoals Schellinger Training.
  • Zorg voor rust en regelmaat. Je lichaam en geest moeten een topprestatie leveren in iedere fase van de selectieprocedure. Zorg dus goed voor jezelf en ga op tijd naar bed. Zo zet je jezelf al op een 1-0 voorsprong.

Aanmelden pilotenselectie EPST

Durf jij na een goede voorbereiding de uitdaging aan?

Ja, ik meld mij telefonisch aan voor de selectie

Wees jezelf en doe je best! Heb je nog vragen over de geschiktheidsselectie van de EPST? Mail ons op officesupport@epst.nl of bel naar 030-2383232. Veel succes!

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool

EPST-studenten volgen weerbaarheidstraining