Waar ga je wonen tijdens je vliegopleiding in het buitenland?

Locarno vliegopleiding

EPST werkt samen met 3 vliegopleidingen op prachtige locaties, verspreid over Europa. Leuk, zo’n buitenlands avontuur, maar waar ga je wonen? Daar hoef je je gelukkig geen zorgen om te maken: samen met de vliegschool verzorgt EPST je huisvesting, waarvan de kosten zijn inbegrepen in de totaalprijs van de vliegopleiding. Per locatie verschillen de accommodaties, maar je woont in ieder geval samen met één of meer medestudenten. Hoe ziet de huisvesting op locatie eruit?

OSM Aviation Academy, Noorwegen

De vliegopleiding bij OSM is gevestigd in de pittoreske Noorse kustplaats Arendal, een middelgrote stad met een levendig centrum, en daar staat ook het huis of appartement dat je van EPST aangeboden krijgt. Je loopt zo één van de vele terrasjes op en de winkels in, maar ook de OSM grondschool ligt op struikelafstand. Hier vinden je theorielessen plaats. Afhankelijk van de grootte van het huis of appartement woon je met 1 tot 6 medestudenten samen.

Vliegen doe je vanaf Gulknapp Airport, op zo’n 20 minuten van Arendal. Je rijdt kostenloos met een taxi naar het vliegveld, maar veel studenten hebben ook een eigen auto mee. Er is namelijk genoeg natuurschoon in de omgeving te ontdekken!

Global Aviation, Griekenland

Als je vanuit Athene een uurtje lang langs de kust naar het westen rijdt, kom je in het historische stadje Megara. Op Megara Airport ligt de vliegschool van Global Aviation. Hier werk je hard om je droom waar te maken, maar Megara is een ideale plaats om daarna te genieten van de witte stranden met een verdiende cocktail of om van de cultuur en de Griekse keuken te proeven.

Global Aviation verzorgt appartementen voor zijn studenten in Megara of in Nea Peramos, dat op een steenworp afstand tegen de kust aan geplakt ligt. Afhankelijk van de beschikbaarheid woon je met 2 of 3 medestudenten samen. Voordat je naar Griekenland vertrekt, krijg je foto’s van beschikbare appartementen doorgestuurd. Ook deze vliegschool regelt via taxi’s je vervoer van en naar Megara Airport.

Aero Locarno, Zwitserland

Locarno ligt prachtig aan de noordkant van het Lago Maggiore. Vakantiegangers weten het meer al jaren te vinden en zijn uren onderweg om er te komen, maar als je kiest voor Aero Locarno, ligt het prachtig blauwe water twee jaar lang aan je voeten. In de winter kleurt de achtergrond wit, als de sneeuw neerdaalt op de Alpen.

Aero Locarno doet het anders dan de eerder genoemde vliegscholen. De studenten wonen allemaal in het AELO Residence, een gebouw van 3 verdiepingen met 5 tweepersoonskamers; je woont dus samen met één medestudent. Vanuit het gebouw loop je zo naar de theorielessen toe, maar ook naar het schilderachtige stadscentrum. Als belangrijke plaats in een populair vakantiegebied is er in Locarno altijd veel te doen, maar het grootste evenement is het jaarlijkse internationale filmfestival, dat plaatsvindt op het Piazza Grande.

Op 20 minuten rijden ligt het vliegveld van Locarno. Vervoer is op eigen gelegenheid, veel studenten hebben daarom een eigen auto mee. Er is ook een goede verbinding met de tram.

Aanmelding EPST nieuwsbrief

* indicates required

EPST’er Richard blikt terug op zijn tijd in Griekenland

Leven in Griekenland door de ogen van Okke Sloots

Word piloot van een vliegtuig bij onze vliegschool